Hrvatski radio

Radio Osijek

Community forum-mjesto susreta civilog sektora i akademske zajednice

23.05.2023.

14:55

Autor: HRT Radio Osijek

forum

forum

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Naći nove puteve suradnje organizacija civilnog društva i akademske zajednice bila je namjera Community foruma održanog u organizaciji osječkog Proni centra za socijalno podučavanje, a namjera je i uspostava baze podataka o problemima i potrebama na koje bi akademska zajednica mogla ponuditi rješenja.

Cilj okupljanja na forumu unaprjeđenje praksi i praktikuma studenata različitih profesija osobito pedagoga, psihologa i socijalnih radnika uz organizacije civilnoga društva kao važnog izvora informacija o potrebama zajednice i društvenim problemima, pojasnila je Irena Mikulić iz Proni centra. Forumu su se, uz osječke studente Pravnog i Filozofskog fakulteta, odazvali i gosti s američkih sveučilišta iz Indiane i Bostona u sklopu programa stjecanja iskustava u međunarodnom okruženju. Community forum bio je i mjesto za razgovor o "Hipotezariju", bazi podataka s problemima i potrebama zajednice na koje bi akademska zajednica mogla ponuditi rješenja (istraživanjima u okviru diplomskih i doktorskih programa, literaturom, stručnim predavanjima te druge ekspertize) s ciljem sinergijskog traženja rješenja za različite probleme u društvu kojima se bave organizacije civilnoga društva. Organizatori ističu i da, za razvoj tih ideja, imaju potporu Rektorata Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku. 

Irena Mikulić, Proni centar

forum

forum

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.