Hrvatski radio

Radio Osijek

Corina Bilić ovogodišnja je "Najosmašica"

20.06.2022.

14:47

Autor: Ana Mitar Šimić

Nominirani "Najosmaši"

Nominirani "Najosmaši"

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

Nakon dvije godine pandemijske stanke, dodjela "Najosmaša" održala se u Kino Uraniji u organizaciji Glasa Slavonije. Ovo je 19. izdanje, a od ukupno 66 kandidata iz Osijeka i okolice, na ovogodišnjoj je dodjeli sudjelovalo 19 osmaša koje su nominirali i izabrali njihovi vršnjaci.


Titulu "Najosmašice godine 2022." odnijela je Corina Bilić iz 8.a razreda OŠ Ljudevita Gaja u Osijeku, a nagrada je prijenosno računalo. Corina je djevojčica s puno interesa i hobija, ono što naglašava je ljubav prema slikanju, različitim sportovima i izvannastavnim aktivnostima poput održivog razvoja. Zbog velikog interesa u navedene aktivnosti sudjelovala je na brojnim županijskim i školskim natjecanjima na kojima je imala odlične rezultate. 

Drugom ovogodišnjom "Najosmašicom" proglašena je Greta Galić iz 8.b razreda OŠ Mladost u Osijeku koja je nagrađena ženskim biciklom, a mobitel za osvojeno treće mjesto dobila je Klara Đuretić iz 8.c razreda OŠ Tenja. 


"Cilj projekta je istaknuti te mlade ljude koji se pripremaju za srednju školu i koji su već sada svjesni da se trebaju znati prezentirati i ovo je prilika da ih Glas Slavonije nagradi za sav trud." - Istaknula je voditeljica marketinga Glasa Slavonije, Mirna Krivić. 


Osječko-baranjska županija kao i grad Osijek također su dio projekta, a zamjenik župana, Josip Miletić naglasio je kako županija prepoznaje i potiče izvrsnost i darovitost djece te da će nastaviti poticati osnovnoškolce kroz Centar izvrsnosti u Osijeku kao i kroz razne stipendije koje se dodjeljuju školarcima. Više o dodjeli "Najosmaš" poslušajte u reportažnom prilogu.

Reportažni prikaz s dodjele "Najosmaš"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.