Hrvatski radio

Radio Osijek

COVID-19 - Umrla pacijentica u požeškoj bolnici

26.05.2020.

15:17

Autor: Radio Osijek//Hina/TM

COVID-19 - Umrla pacijentica u požeškoj bolnici

COVID-19 - Umrla pacijentica u požeškoj bolnici

Foto: - / -

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa. Jučer je u požeškoj bolnici umrla žena, 1931. godište, koja je primljena zaražena koronavirusom s jačom upalom pluća i nekoliko kroničnih bolesti.

Time je ukupan broj preminulih narastao na 101, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.
"Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2244", stoji u priopćenju Nacionalnog stožera. Do sada su testirane 63.682 osobe, od toga 1.260 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 42 osobe. Od toga je na respiratoru 5 pacijenata.
Ukupan broj ozdravljenih je 2046, što je 11 novoozdravljenih u protekla sata.
Stožer je zbog povoljne epidemiološke situacije ukinuo zabranu rada nedjeljom. "Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", navodi se u priopćenju Stožera civilne zašite.
Stožer je donio i izmjenu Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.