Hrvatski radio

Radio Osijek

Crkveni god i Dan Mjesnog odbora Sarvaš

23.06.2020.

21:25

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Povodom blagdana Rođenja svetog Ivana Krstitelja i Dana Mjesnog odbora Sarvaš održano je natjecanje u kuhanju fiša, pokaznu vježbu izveli su članovi DVD-a te je upaljen krijes .

"U proteklih godinu dana raspolagali smo sa sredstvima prioriteta od u iznosu od 369.000 kuna od čega smo najveći dio utrošili za održavanje nogostopa, a za održavanje nogostupa u Iločkoj ulici utrošeno je 250.000 kuna. Za održavanje javne rasvjete utrošeno je 20.000 kuna, za dopunu sprava na dječjem igralištu izdvojili smo 35.000 kuna a za sportska igrališta izdvojili smo 47.000 kuna gdje smo dodali još reflektore na nogometnom igralištu. Sredstva, koja dobijemo od gradske uprave za prioritete ispunimo u stopostotnom iznosu, ali uvijek je potreba za nekim većim kapitalnim projektima koje mi na žalost ne možemo financirati iz svojih sredstava. Često slušajući Sarvašane, njima je velika želja i potreba izgradnja biciklističke staze. Na žalost već dugi niz godina o tome se razgovara, ali nikako da se ona ostvari ili realizira, ali ja se na dam da ćemo iz gradskog Proračuna i mi dobiti tu veliku investiciju koja je našim mješanima zaista potrebna. Uvijek se može bolje. Zadovoljna jesam ali težimo prema boljem, imamo još uvijek dosta problema i zahvaljujem se državnim tvrtkama koje se uključuju rješavanju naših problema. Prošle je godine postavljen semafor na jednom pješačkom prijelazu koji je vrlo bio kritičan obzirom da državna česta prolazi kroz kroz naše mjesto, Hrvatske vode uložile su sredstva za uređenje naše stare Drave. Sve ovisi o sredstvima Proračuna Gradske uprave, ali vjerujem da ćemo planove uspjeti realizirati u narednom razdoblju", rekla je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Sarvaš, Ivana Davidović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.