Hrvatski radio

Radio Osijek

Crna vuna u osječkom KC-u

05.10.2022.

20:37

Autor: HRT

Članovi ansambala predstave Crna vuna

Članovi ansambala predstave Crna vuna

Foto: Željko Kovačević / HRT

Riječki Kolektiv Igralke s korisnicima Udruge Oaza (beskućnici i socijalno ugrožene osobe) postavili hit predstavu

Dokumentarna predstava »Crna vuna« primjer kazališta zajednice (eng. community theatre), koje u stvaranju i izvedbi uključuju članove određene skupine. Redateljica i dramaturginja Olja Lozica, uklopila je u predstavu glasove beskućnica i beskućnika te glasove birokratiziranog sustava sa svjedočenjem četvoro bivših beskućnika Mare Prpić, Anđelka Bajčića, Zlatka Kneževića i Divne Šainović. Igralke, autorice i izvođačice u predstavi su, Sendi Bakotić, Ana Marija Brđanović i Vanda Velagić. Nije nevažno da je naslovnu pjesmu za predstavu napisao Damir Urban.

„Događaj smo organizirali u sklopu EU projekta „Kolosjek”, čiji je grad Osijek nositelj. Predstava je i najava velike nacionalne konferencije koju sutra organizira Hrvatska mreža za beskućnike u suradnji s gradom Osijekom i Caritasom Đakovačko – osječke nadbiskupije.”, rekao je pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, Romano Kristić, koji je priznao kako ga je ugodno iznenadilo veliko zanimanje Osječanki i Osječana za predstavu.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.