Hrvatski radio

Radio Osijek

Crveni karanfili za Osječanke

08.03.2023.

11:38

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Hrvatski suverenisti Grada Osijeka

Hrvatski suverenisti Grada Osijeka

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Kako vide položaj žena danas; što bi aktualna politika, državna i gradska vlast mogle učiniti da žene budu ravnopravnije i imaju veću potporu u svojim ulogama majke, supruge i uposlenice - pojašnjavali su danas, dijeleći simbolične crvene karanfile Osječankama, Hrvatski suverenisti Grada Osijeka. 


Predsjednik suverenista Grada Osijeka Igor Josipović podsjetio je na višestoljetnu povijest borbe žena za njihova prava, ali i potrebu da se i dalje radi na poboljšanju položaja žene u društvu. "Osječka bi gradska vlast, u sinergiji s državnom, mogla poraditi na četverosatnom radnom vremenu za žene i majke u društvenom sektoru, ako je to već nemoguće u privatnom, kako bi im omogućili lakši balans između poslovnog i privatnog života što, svakako, ne bi smjelo utjecati na njihovu poslovnu karijeru", rekao je Josipović.

Članice stranke, Sonja Škoro i Doriana Škoro smatraju da je položaj žena u društvu danas razmjerno dobar. no da još ima prostora za poboljšanja. Oprimjerile su to neravnopravnošću kada je riječ o plaćama za ista radna mjesta na kojima su žene plaćene manje od muškaraca te upozorile na nedozvoljene prakse kada se žene pri zapošljavanju pita namjeravaju li imati djece ili kad teže posao dobivaju majke djece invalida.

Galerija
Hrvatski suverenisti Grada Osijeka, Foto: Amoreta Bajto/HRT
Hrvatski suverenisti Grada Osijeka, Foto: Amoreta Bajto/HRT

Hrvatski suverenisti Grada Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.