Hrvatski radio

Radio Osijek

Crveni križ objavio informaciju o prikupljanju materijalne pomoći

09.03.2022.

18:30

Autor: Radio Osijek/TM

Crveni križ je s ljudima u Ukrajini

Crveni križ je s ljudima u Ukrajini

Foto: Hrvatski crveni križ / -

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek obavještava građane i donatore o načinima prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Ukrajine. Prikuplja se hrana i higijena i to točno određeni artikli.

Crveni je križ objavio koji će se artikli isključivo prikupljati:

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu.

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je proteklog vikenda boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće biti u mogućnosti prikupljati ništa osim navedenoga.

Građani koju mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, navedene proizvode mogu donirati u Hrvatskom Crvenom križu Gradskom društvu Crvenog križa Osijek na adresi Šetalište Petra Preradovića 6, 31000 Osijek, svakim danom od 8.00 do 20.00 sati.

„Pravne i fizičke osobe koje mogu i žele pomoći s većom količinom donacija (paletno pakiranje) molimo da nam se radi preuzimanja veće količine donacija jave na e-mail: crvenikrizosijek@crvenikrizosijek.hr ili na kontakt telefon 031/205-488, budući da će se veće količine donacija prikupljati u Logističko-tehničkom centru Crvenog križa u Jablanovoj ulici 51 u Osijeku”, ističu iz Crvenog križa i dodaju: „U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, Hrvatski Crveni križ zahvaljuje svima na donacijama.”


Popis artikala koje građani i donatori mogu prikupljati

Popis artikala koje građani i donatori mogu prikupljati

Foto: Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek / -

Martina Hećimović, ravnateljica GDCK Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.