Hrvatski radio

Radio Osijek

Crveni križ: prva pomoć za nastavnike

26.03.2015.

13:13

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko društvo Crvenoga križa u Osijeku organizira tečaj prve pomoći za djelatnike Trgovačke i komercijalne škole Davora Milasa u Osijeku. Cilj je povećati sigurnost učenika u školskim ustanovama.

Zamjenik ravnatelja osječkog Gradskog društva Crvenoga križa u Osijeku Denis Ćosić, gostujući u emisiji Radio-Osijeka "Dobar dan," informira o osposobljavanju nastavnika zbog zaštite sigurnosti učenika u školskim ustanovama.

"Prva pomoć pripada javnim ovlastima koje obavlja Crveni križ u skladu sa Zakonom o Hrvatskom Crvenom križu. Prva pomoć predstavlja jednu od temeljnih aktivnosti Crvenog križa. Ubrzani tehnološki razvoj, sve brži ritam života, sve učestalije elementarne nepogode i manifestacije na kojima je okupljen veliki broj ljudi, neminovno dovode do sve češćeg ozljeđivanja ljudi u svakodnevnom životu. Nerijetko se događa da, ne samo pojedinci, nego i veće skupine ljudi, bivaju ozlijeđene u kratkom vremenskom razdoblju. Samo kontinuiranim osposobljavanjem pojedinaca i ekipa za pružanje prve pomoći zajednica će biti u mogućnosti odgovoriti i reagirati u ovakvim nepredviđenim situacijama. Odgovornost i zadaća Hrvatskog Crvenog križa kao jednog od subjekata u lancu zaštite i spašavanja, kontinuirana je edukacija i osposobljavanje za efikasno i pravilno pružanje prve pomoći svih dobnih skupina stanovništva, a posebno mladih" - podsjeća među ostalim u razgovoru zamjenik ravnatelja osječkog Gradskog društva Crvenoga križa u Osijeku Denis Ćosić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.