Hrvatski radio

Radio Osijek

Crveni križ VSŽ: Pripreme za mogući val izbjeglica

26.08.2015.

13:59

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vinkovcima je održana sjednica Odbora i Nadzornog odbora Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije, a raspravljalo se, među ostalim, i o raspravljalo se o potencijalnom priljevu većeg broja imigranata na područje Vukovarsko-srijemske županije, posebice na područje općina Tovarnik, Nijemci te graničnog prijelaza Bajakovo.

Na sjednici koju je vodio ravnatelj Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Mato Karalić raspravljalo se o radu Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju od 21.05-25.08.2015., podneseno je financijsko izvješće, predloženi su Statut Društva i datum održavanja Skupštine Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije. Na sjednici su osim članova Odbora, Nadzornog odbora i ravnatelja Gradskih društava Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije nazočili i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije Zdenko Lovrić,voditelj odsjeka za preventivne i planske poslove u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Dujmić i stručni suradnik za sigurnosno-obrambene poslove Vukovarsko-srijemske županije Ivan Kubiček.
Pročelnik PUZS-a Lovrić izvijestio je nazočne da je priljev imigranata trenutno manji nego u isto vrijeme prošle godine ali se u narednom razdoblju očekuje veći priljev posebice na graničnim prijelazima Tovarnik i Bajakovo.
Kada i ukoliko dođe do znatnog priljeva imigranata u Vukovarsko-srijemsku županiju značajnu ulogu imat će sva gradska Društva Crvenog križa na području Vukovarsko-srijemske županije u smislu podjele hrane, vode, higijenskih potrepština te pružanja prve pomoći.
Zaključeno je da je potrebno poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi se spremno dočekao eventualni veći priliv imigranata.

/tekst i fotografije press služba VSŽ, Marija Prša/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.