Hrvatski radio

Radio Osijek

Crveni križ za Međunarodni dan mladih

11.08.2017.

12:10

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek organiziralo je dans obilježavanje Međunarodnog dana mladih koji se od 1999. godine odlukom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda obilježava 12. kolovoza. Održavaju se sportski susreti mladih volontera.

Slijedeći preporuke iz Deklaracije 12. Mediteranske konferencije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koja je održana u Republici San Marino 2015. godine, mladi Gradskog društva Crvenog križa Osijek, kao i mladi iz drugih gradskih i općinskih društava Hrvatskog Crvenog križa, obilježavaju ovaj dan organizacijom sportskih aktivnosti pod sloganom "Međunarodni dan mladih- volontiram mijenjam svijet".

"Svrha je rada s mladima razvijanje osjećaja humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja među mladima. Jedna je od zadaća uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti i programe Crvenog križa kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, izgradnja društvenih mreža i odnosa kao i njihova priprema za ulazak u svijet odraslih kao ravnopravni pojedinci. Polazište za rad s mladima su sedam temeljnih načela Pokreta Crvenog križa koja mogu poslužiti kao podloga za razvoj zdrave i cjelovite osobnosti. Brojni primjeri dokazuju da su mladi naša najjača pokretačka snaga stoga se radu s mladima pridaje posebna pažnja i trud", ističe se u priopćenju osječkog gradskog društva Crvenoga križa.

Na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku susreli su se osječki i našički volonteri CK, a više je o tome bilo riječi i u javljanju u program leteće ekipe Radio Osijeka. Sugovornica je bila Iva Vrebac, koordinatorica za mlade volontere. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.