Hrvatski radio

Radio Osijek

Crveni nosovi - klaunovi doktori u igri s djecom

13.12.2019.

12:00

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/ Ksenija Zelenić

Foto: HRT/ Ksenija Zelenić

Foto: - / -

U sklopu redovitog programa crvenih nosova - klaunova doktora, u Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek provedena je radionica "Cirkus pacijentus" u kojoj su sudjelovali mali pacijenti na liječenju . .

Radionica osnažuje djecu i vraća im osmijeh dok su na liječenju, rekao je lokalni koordinator za crvene nosove za Slavoniju i Baranju Marko Perković. Riječ je o redovitom programu klunova doktora koji kroz četiri dana na Odjelima za dječje bolesti uče male bolesnike različitim  cirkuskim trikovima i umjećima. Djeca oduševljeno sudjeluju u programu i barem na neko vrijeme zaborave da su na liječenju.Dobro je poznato da radost, smjeh i zabava osnažuju psihičko stanje stoga je ovakav program više nego dobro došao u svim bolnicama.
Sličan program zajedničkih radionica, klaunovi doktori ili crveni nosovi provode i u Domovima za starije i nemoćne osobe te su tako česti gosti i u Domu umirovljenika na Drinskoj ulici u Osijeku. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.