Hrvatski radio

Radio Osijek

Čuraj HNS: "Hvala biračima na povjerenju"

10.11.2015.

12:00

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Gotovo 4,5 tisuće glasača prepoznalo me na listi i time sam ostvario treći izborni rezultat na samoj listi odnosno osmi u četvrtoj izbornoj jedinici", rekao je na konferenciji za novinare čelnik HNS u Osječko- baranjskoj županiji Stjepan Čuraj

Čuraj je zahvalio biračima na iskazanom povjerenju, te napomenuo da je u više od 20 općina ostvario više od 10 posto glasova. Govoreći o izbornim rezultatima stranke u IV izbornoj jedinici, Čuraj je rekao da je HNS ostvario 13 tisuća preferencijalnih glasova i gotovo četvrtinu svih glasova liste, "a kada je riječ o Županiji to je gotovo 30 posto". Stjepan Čuraj i njegov stranački kolega s liste Ivan Vrdoljak u Osijeku su dobili 6 tisuća preferencijalnih glasova odnosno 32 posto ukupnih glasova na listi. "Ostvareni rezultati pokazatelj su popularnosti HNS-a u Gradu i Županiji", dodao je Čuraj, te na novinarsko pitanje je li kandidat za Sabor odgovorio; "Bio bih prva zamjena", ali kako je rekao, tek ako bi Ivan Vrdoljak kao prvi na listi ponovno obnašao neku od izvršnih funkcija koje su nespojive s mjestom saborskog zastupnika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.