Hrvatski radio

Radio Osijek

Čvarak fest od sljedeće godine tri dana!

25.11.2017.

15:16

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umjesto Katinog snijega (Sveta Kata snijeg na vrata) i ovogodišnji 9. po redu Čvarak fest dočekao je svoje goste proljetnom temperaturom od oko 14 celzijevih stupnjeva. I ove godine posjećen i omiljen festival u Karancu pohodili su brojni gosti iz brojnih dijelova Hrvatske

"Ma sljedeće godine to treba produžiti na tri dana!" - uvjeren je Matej Perkušić direktor turističke zajednice Baranja.

"I sami ste vidjeli brojne autobuse ove godine i registarske oznake na automobilima. Ljudi već redovito dolaze iz Zagreba, a ove godine sam vidio i automobile iz Zadra i Šibenika. Uz to stigli su gosti iz Novog Sada i Beograda, znači emitivna tržišta i s druge strane granice. Širimo priču i mislim da ova priča s dva – tri dana bi izdigla manifestaciju na višu razinu!" - najavio je Perkušić sljedeću čvarkarijadu

Kao i prošlih godina Čvarak fest u organizaciji Baranjske kuće okupio je više od tisuću posjetitelja oko 30 izlagača i desetak ''čvarak-majstora''.

"Malo da nam je više majstora. Morat ćemo to pojačati slijedeće godine. Čvaraka?! Ma to plane dok su još vrući." - rekao je Vladimir Škrobo Bajo, organizator i vlasnik Baranjske kuće.

Karanac je osim na čvarke mirisao i na kobasice, kulen, luk, ali i na zimnicu koja se nudila na štandovima, na kojima se moglo naći i meda, kolača, božićnih ukrasa, kuhanog vina, rakije i drugih delicija. Rijetki su se vraćali bez malo masti i čvaraka, a ako ništa drugo, od domaćih se kupilo malo oraha ili lješnjaka.Goste su zabavljali neizostavni tamburaši, a kako to biva pod šatorom se tražila stolica više.

Prva su tri mjesta pripala Hrvoju Kraljiku s OPG Kraljik, Ištvanu Telgediju te Vladimiru Flatsheru iz Braniteljske zadruge Donji grad.

Više o Čvarak festu možete poslušati u ponedjeljak od 18 sati i 10 minuta u emisiji Radio Osijeka Turizam Slavonije i Baranje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.