Hrvatski radio

Radio Osijek

Dabro napustio HDZ, ide u utrku za vukovarsko-srijemskog župana

09.02.2021.

14:56

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: FB Josip Dabro

Foto: FB Josip Dabro

Foto: - / -

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro danas je pismom obavijestio predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića da zbog nezadovoljstva stanjem u županijskoj organizaciji stranke istupa iz HDZ-a. Političko djelovanje nastavlja i želi postati župan Vukovarsko srijemske županije.

Dabro navodi da su ljudi, kojima je predsjednik HDZ-a javno dao stranačku potporu na nedavnim unutarstranačkim izborima u vukovarsko-srijemskom HDZ-u, "predstavnici starih struktura koje ste zadužili da upravljaju našom županijom". "Isti godinama uništavaju sve čega se dotaknu uz prešutnu podršku Zagreba, samo uz uvjet bespogovornom slušanju u stranačkim previranjima. Ti ljudi bore se samo za svoj osobni boljitak, a ne za boljitak Vukovarsko srijemske županije", ističe u pismu Plenkoviću i navodi kako se svi ključni problemi suvremenog hrvatskog društva svakodnevno guraju pod tepih.
Dabro poručuje da će nastaviti raditi u korist stanovništva Vukovarsko-srijemske županije, ali svoju političku budućnost želi graditi "bez utega loših politika i vječnih stranačkih manipulatora".
"Zahvaljujem se svim vjernim i poštenim članovima HDZ-a, čije srce nesebično kuca i živi i za našu Hrvatsku i za našu Slavoniju. “Obećana zemlja” koja je prigrlila i hranila naše pretke i pružila im bolji život i nas danas obvezuje da iskoristimo vrijeme koje imamo, i neponovljive prilike da ju oplemenimo i učinimo poželjnom za ostanak i bolji život na njoj. Kako lijepo zvuče riječi “bolji život na njoj”, ali nažalost ne samo nekolicini opskurnih članova stranke i njihovim kumovima, prijateljima i članovima njihovih obitelji. Nastavljam raditi u korist Domovine, ali svoju političku budućnost želim graditi bez utega loših politika i vječnih stranačkih manipulatora", napisao je Dabro. 
Najavljuje da će u politici nastaviti djelovati kao nestranačka osoba, a na predstojeće lokalne izbore namjerava izaći kao nezavisni kandidat za mjesto vukovarsko-srijemskog župana. Mediji već špekuliraju kako će ga najvjerojatnije podržati Domovinski pokret.
Josip Dabro zamjenik je vukovarsko-srijemskog župana od 2017. godine, a na prošlim unutarstranačkim izborima za mjesto predsjednika vukovarsko-srijemske stranačke organizacije izgubio je od ministra obrane Marija Banožića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.