Hrvatski radio

Radio Osijek

"Dajmo im šansu" i u vrijeme pandemije

20.11.2020.

13:30

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Marijana Pavlović

fotografija Marijana Pavlović

Foto: - / -

Udruga "Dajmo im šansu" osnovana je kako bi pomogla djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, oboljelima od kroničnih i malignih bolesti, te samohranim roditeljima. “Samo zajedno možemo činiti velika djela” geslo je kojim pozivaju na humanost i u ovim teškim vremenima.

"Svim srcem nastojimo pomoći malenima kojima su djetinjstvo ionako "ukrale" teške bolesti, a ovo vrijeme izolacije i posebnih mjera, te okrenutosti pandemiji, za njih je posebice teško", kaže nam predsjednica i utemeljiteljica udruge, Marijana Pavlović. Dodaje kako im je najznačajnija aktivnost ispunjavanje želja malih pacijenata koje objavljuju na svojoj FB stranici, a svakom je građaninu omogućeno na isti način postati donatorom.

"Na uporabu smo dobili i jednu kuću u Čokadincima koja je u jako lošem stanju. Želja nam je urediti je i osposobiti za prijam malih korisnika i njihovih obitelji koji dovode djecu u Osijek na preglede i terapije, ali za sada ne možemo namaknuti potrebna sredstva. Voljeli bismo n+imati i vozilo za transport od kuće do bolnice, no cijeli će projekt ipak morati pričekati bolja vremena jer sada imamo dojam da je, zbog pandemije, sve stalo", kaže nam Marijana Pavlović.

Pred nama je vrijeme adventa i božićnih blagdana, pa članovi udruge pozivaju sve ljude dobre volje da im pomogu.

Udruga Dajmo im šansu - Daša djeluje više godina te kroz brojne projekte pomaže djeci oboljeloj od kroničnih i malignih bolesti. Ostvarili su vrijedne projekte, od kojih izdvajamo "Pokloni posjet oboljelom djetetu" s ciljem pružanja primjerene psihosocijalne pomoći oboljeloj djeci i njihovim roditeljima, uskrsni projekt "Zeko daruje", zatim "Pošalji božićnu čestitku oboljelom djetetu", "Od srca malom srcu" i mnoge druge.

 

Dajmo im šansu+

Galerija
fotografija Amoreta Bajto, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.