Hrvatski radio

Radio Osijek

Đakovačko srednjoškolsko igralište u novom ruhu

12.04.2022.

14:49

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Na đakovačkom Vijencu kardinala Alojzija Stepinca otvoreno je obnovljeno srednjoškolsko igralište. Projekt vrijedan 2,3 milijuna kuna zajednički je realiziran sredstvima Grada Đakova i Osječko-baranjske županije.


Čak tri đakovačke srednje škole (Gimnazija A.G. Matoša, Đakovo, Ekonomska škola braće Radić Đakovo i Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo), kao i brojni sportaši te rekreativci od danas na raspolaganju imaju moderno srednjoškolsko igralište s 300 metarskom atletskom tartan stazom, rasvjetom, umjetnom travom i nekoliko potpuno obnovljenih rukometnih i košarkaških terena.

- Ovo će školsko igralište služiti ne samo učenicima i profesorima triju srednjih škola, nego i svim Đakovčanima koji će, siguran sam, rado provoditi vrijeme ovdje, u samom središtu grada, naglasio je gradonačelnik Marin Mandarić.

Marin Mandarić

Projekt je rezultat suradnje Grada Đakova i Osječko-baranjske županije pojasnio je župan Ivan Anušić: - Obnovu smo započeli u suradnji s Gradom Đakovom i spomenutim školama. Na početku rekonstrukcije prvo je izmijenjena sportska podloga na atletskoj stazi, potom rasvjeta, a sada je vidljivo da je Grad Đakovo nastavio s obnovom, što je rezultiralo suvremenim sportskim terenima prilagođenim današnjim potrebama. Upravo je to i cilj sportske infrastrukture, da bude na raspolaganju ne samo učenicima, već i svim zainteresiranim građanima i rekreativcima, istaknuo je Anušić.

Ivan Anušić

.

.

Foto: OBŽ / OBŽ

Detalje obavljenih radova pojasnio je ravnatelj Gimnazije A.G. Matoša Đakovo Zlatko Mrkić: - Tijekom realizacije odrađena je ugradnja stupova i zaštitne mreže, ugradnja multifunkcionalne umjetne trave na 1370 m2 površine, sanacija koševa, postavljanje četiri nova rukometna gola i sanacija tartan staze, zaključio je Mrkić i zahvalio svima koji su doprinijeli uspješnom završetku projekta i izvrsnoj suradnji koja je rezultirala podizanjem kvalitete nastave, ali i rekreativno-sportskih aktivnosti Đakovčana. 

Zlatko Mrkić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.