Hrvatski radio

Radio Osijek

Đakovo i dalje žarište epidemije

06.07.2020.

11:01

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Branimir Bošnjak

Foto: HRT/Branimir Bošnjak

Foto: - / -

Iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestili su da je u posljednja 24 sata, analizom 80 uzoraka, koronavirus otkriven kod 17 osoba. Najviše ih je iz Đakova (14), dvije su iz Strizivojne i jedna iz Osijeka. 4 novozaražene osobe evidentirane su i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U svim novootkrivenim slučajevima u Osječko-baranjskoj županiji oboljeli su kontakti već evidentiranih pozitivnih osoba. Na području županije sada je 247 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije oboljele osobe jučer su primljene u osječki KBC, gdje je ukupno hospitalizirano 23 pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru.
U samoizolaciji je 1.610 osoba, od kojih su šest kontakti novopozitivnih osoba.
Policija nije zaprimila dojave građana o kršenju samoizolacije, a prilikom 65 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata četiri su nove osobe pozitivne na COVID-19 ( 2 osobe iz Tovarnika, 1 iz Borova, 1 iz Bršadina). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 76, od kojih je 41 osoba izliječena. Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite te županije, jedna je osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. Među zaraženima su i dvije medicinske sestre/tehničaraU protekla 24 sata testirane su 53 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2864. U samoizolaciji se nalazi 219 osoba. Ta je mjera propisana i za 40 zdravstvenih radnika (4 liječnika i 36 medicinskih sestara/tehničara).
 
Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od korona virusa. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata testirano je 12 osoba, svi nalazi su negativni. Do sada je obrađena ukupno 1.447 uzoraka. Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 11 je osoba zaraženo korona virusom. Osam ih se oporavilo, dvije osobe su i dalje zaražena, a jedan muškarac je preminuo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.