Hrvatski radio

Radio Osijek

Đakovo i druge uz Mariju Pavković

23.06.2015.

00:40

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ženski tamburaški band aid uz vrhunske pjevačice oduševio brojne Đakovčane na koncertu pod nazivom "Žena ženi". Nezaboravan koncert i velika potpora uz nadu za ozdravljenje i oporavak Mariji Pavković Snaši.

Poznata pjevačica Marija Pavković oporavlja se nakon teške operacije karcinoma dojke koji je otkriven prije 6 mjeseci. Odlučila je javno progovoriti o toj bolesti, upozoriti žene da ne smiju odgađati preglede niti čekati operaciju jer je u liječenju svaki dan važan. 

Njezine su prijateljice odlučile pokrenuti akciju "Žena ženi" u kojoj su se okupile najpoznatije žene s naše tamburaške glazbene scene te snimile pjesmu "Moja drugo" i spot. Potporu Snaši dale su snimajući pjesmu Vera Svoboda, Viktorija Kulišić, Marta Nikolin, Cecilija Rudić, Blanka Došen, Sanja Hajduković te kraljica sevdalinke Hanka Paldum. Njima su se u Športsko-nastavnoj dvorani u Đakovu na koncertu pridružile i Garavuše, Ana Jukić Baketarić, Tanja Živković, Đakovčanke i Druge iz Semeljaca, a pratio ih je TS Izvor. Koncert je trebao biti održan u Domu kulture, no zbog velikog zanimanja publike premješten je u veliku sportsku dvoranu u Đakovu. Ulaznice su se prodavale po 20 kuna, svaki je kupac na dar dobio CD s pjesmom "Moja drugo", a Marija Pavković odlučila je dio prihoda donirati udrugama žena koje su suočene s karcinomom dojke. Najavila je kako će osim u Đakovu nastupiti i u drugim mjestima.

Koncert Žena ženi organizirao je Radio Đakovo uz pokroviteljstvo grada Đakova, a najveći dio posla odradila je Đakovčanka Mara Živković koja je izrazila zadovoljstvo velikim odzivom publike i činjenicom da je za samo nekoliko dana prodano 1.600 ulaznica. Reportažu sa snimanja spota snimila je ekipa Šokačkog portala koji je osigurao i izravan video prijenos koncerta putem interneta (www.sokacki-portal.com). Najveći dio posla, snimanje pjeme i spota odradio je Tihomir Ivanetić i njegov tim uz potporu Croatia recordsa, a Ivanetić je, obraćajući se publici, prenio pozdrave Hanke Paldum koja je bila spriječena da dođe u Đakovo. Rekao je kako je ponosan na ostvareno glazbeno izdanje te da se prvi put u svom poslu susreo s ovakvim izazovom i projektom koji je bio ispunjen velikim emocijama. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.