Hrvatski radio

Radio Osijek

14:29 / 02.08.2018.

Autor: Radio Osijek/mp

Đakovo: Pogledajte kako danas izgleda "Mimoza"!

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

Predsjednik kluba vijećnika liste Srcem za Đakovo Zoran Vinković održao je konferenciju za novinare ispred "Mimoze", nekadašnje reprezentativne upravne zgrade PIK-a Đakovo, koja danas predstavlja ruglo grada.

Punih sedamnaest godina dok propada vrhunska poslovna zgrada u vlasništvu države, ista država za svoje institucije u Đakovu unajmljuje privatne zgrade - istaknuo je Vinković i među ostalim, podsjetio kako je Mimoza 2000. godine nakon konsolidacije PIK Đakova pripala državi.

U pitanju je oko 8.300 četvornih metara nekada reprezentativnog uredskog prostora s konferencijskom dvoranom, kuhinjom, restoranom i brojnim mogućnostima. Kraće je vrijeme u dijelu zgrade bio smješten Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, no danas je potpuno prazna, zapuštena, bez osiguranja i propada zbog uništenog krova i pokradene opreme. U zgradu danas ulaze vandali jer je država ukinula zaštitarsku službu, a voda s krova prodrla je kroz tri etaže do prizemlja zgrade. 

Zgrada je potpuno opljačkana, a nekadašnja konferencijska dvorana s tristotinjak mjesta nedavno je i gorjela u požaru. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.