Hrvatski radio

Radio Osijek

Đakovo: stigla dva specijalizirana kamiona

22.10.2020.

11:48

Autor: Željka Bačić

Đakovo: stigla dva specijalizirana kamiona

Đakovo: stigla dva specijalizirana kamiona

Foto: - / -

Đakovačka komunalna tvrtka Univerzal uspjela je povući 1,42 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda EU za dva specijalizirana vozila namijenjena odvojenom prikupljanju otpada.

 

Na taj je projekt posebno ponosan direktor Stjepan Ripić koji je istaknuo kako će, uz ostalo, proširiti usluge za prikupljanje biorazgradivog otpada. Prosječna starost voznoga parka Poslovne jedinice Čistoća je 14 godina i njegova je obnova bila imperativ za tvrtku. Nabava novih specijaliziranih vozila  pridonijet će povećanju stope recikliranja odvojeno prikupljenog otpada i smanjenju udjela biorazgradivog u miješanom otpadu, čime provedba Univerzalova projekta "KOMVO 2 U" izravno utječe na razvoj sustava gospodarenja  komunalnim otpadom, doprinos je to zaštiti okoliša i održivom razvoju. Ujedno, nova vozila će zasigurno motivirati i građane kako bi savjesno odvajali otpad. Prošle je godine Đakovo imalo samo 13 posto odvojenog otpada. Vrijednost projekta je 1,67 milijuna kuna, od toga su 1,42 milijuna bespovratna sredstva.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.