Hrvatski radio

Radio Osijek

16:18 / 22.09.2017.

Autor: HINA/Marija Petrinović

Dalić: Očekujem još jedan krug dokapitalizacije Đure Đakovića

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministrica Dalić u Osijeku je od jutros sudjelovala na uvodnom dijelu skupa "Instrumenti unutarnjeg tržišta EU za lakše poslovanje gospodarstvenika" koji je u sklopu promotivne kampanje "Sve na jednom mjestu" Ministarstvo organiziralo zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Dalić je kazala kako se takvim skupovima želi podsjetiti na alate Ministarstva koji su korisni u ostvarivanju poduzetničkih prava na europskom tržištu te rješavanju izvoznih i administrativnih problema, a građane na načine ostvarivanja njihovih prava na tržištu. U sklopu promotivne kampanje "Sve na jednom mjestu" građane je na ministarstvo  gospodarstva, poduzetništva i obrta  uputili - voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

 

Tijekom posjeta Osijeku na upit novinara podupire li ulazak inozemnih ulagača u slavonskobrodsku tvrtku Đuro Đaković grupa , ministrica Dalić kazala je kako je Đuro Đaković izlistan na burzi, što znači da se interes bilo kojeg investitora za ulaganje u tu tvrtku mora realizirati na burzi i ne može se dogoditi prije nego investitor, sukladno pravilima burze, dokaže svoju financijsku sposobnost.
"Smatram da bi financijsko i kapitalno jačanje Đure Đakovića bio iznimno važan korak za tu tvrtku, grad Slavonski Brod, s obzirom da se bi na taj način otvorile nove prilike u razvoju proizvoda, otvaranju novih tržišta te ukupnom osnaživanju i jačanju potencijala, koje Đaković ima kao tvrtka", istaknula je ministrica Dalić.
Na upit ima li istine u tvrdnjama kako po pitanju dokapitalizacije Đure Đakovića postoje nesuglasice između nje i ministra državne imovine Gorana Marića, Dalić je ustvrdila kako "nema nikakve istine u takvim tvrdnjama".
Dioničari Đuro Đaković grupe u četvrtak nisu na glavnoj skupštini raspravljali i odlučivali o prijedlogu odluke o povećanju temeljnog kapitala, kao ni o iznesenom protuprijedlogu, već su to odgodili za petak, 22. rujna navečer.
"Odlukom dioničara prisutnih na glavnoj skupštini, a nakon iznesenog protuprijedloga prijedlogu odluke o povećanju temeljnog kapitala, raspravljanje i odlučivanje o navedenoj točki kao i ostalim točkama dnevnog reda, odgođeno je do sutra, 22. rujna 2017. godine u 19,00 sati", objavili su iz Đuro Đaković grupe, ne obrazlažući pritom kakav je protuprijedlog odluke o dokapitalizaciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.