Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan bez automobila u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

22.09.2017.

09:49

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Europskog tjedna mobilnosti, Informacijski centar Europe Direct Osijek u suradnji s Gradskim savezom za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek i Školskim športskim savezom grada Osijeka organizira biciklijadu u Osijeku.

Svake godine od 16. do 22. rujna u Europi se obilježava Europski tjedan mobilnosti - najveći događaj posvećen održivom urbanom prometu. Grad Osijek već tradicionalno ovim povodom 22. rujna organizira dan bez automobila zatvaranjem prometa u jednoj ulici u središtu grada. I ove godine to je Školska ulica iz koje biciklijada kreće i u kojoj završava.

U program biciklijade uključuju se organizacije i institucije koje će u Školskoj ulici predstaviti svoje aktivnosti i projekte vezane uz zdrave i sigurne načine kretanja i druge aktivnosti kojima se doprinosi smanjenju onečišćenja okoliša i boljoj kvaliteti života u gradskim sredinama.

Program:

16 sati Školska ulica – okupljanje i promo/info aktivnosti
- Europe Direct Osijek, Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek, Školski športski savez grada Osijeka: informacije i preuzimanje poklona za sudionike (majica, loptica)
- Gradsko društvo Crvenog križa Osijek: predstavljanje programa i aktivnosti s naglaskom na prvu pomoć (zbrinjavanje ozljeda u prometu)
- Športska zajednica Osječko-baranjske županije: predstavljanje aktivnosti
- Školski športski savez Osječko-baranjske županije: predstavljanje aktivnosti
- Udruga gluhoslijepih grada Zagreba: predstavljanje projekta “Gluhoslijepe osobe i biciklisti zajedno u pješačkim zonama”
- Elektrotehnička i prometna škola Osijek: predstavljanje škole i solarnog automobila
- Biciklistički klub Osijek 2010: predstavljanje kluba
- Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri: predstavljanje udruge 17:00 Školska ulica - START BICIKLIJADE
- Rekreativna vožnja biciklističkim stazama i ulicama grada 18:00 - 19:00 Školska ulica – nastavak promo/info aktivnosti i zajedničko fotografiranje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.