Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan borbe protiv rasne diskriminacije obilježili slanjem razglednica solidarnosti

21.03.2022.

13:00

Autor: Radio Osijek

učenici Medicinske škole Katja Kuric i Marko Ćulibrk

učenici Medicinske škole Katja Kuric i Marko Ćulibrk

Foto: Radio Osijek / -

U sklopu završnog dijela aktivnosti međunarodnog projekta BEST, učenici osječke Prve, Druge i Treće gimnazije te Medicinske škole obilježili su Dan borbe protiv rasne diskriminacije slanjem razglednica solidarnosti koje su pisali poznatim i nepoznatim osobama u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Briga o migrantima, siromašnima, invalidima, starima i nemoćnima i svim ljudima u potrebi, kao i briga o planetu na kojem živimo nasuprot egoizmu, neke su od tema o kojima su učenici pisali te očekuju odgovore na svoje poruke.

Prema riječima profesorice Medicinske škole Đurđice Radić, trenutačno je stanje u Europi dokaz vrijednosti ovakvih projekata i akcija usmjerenih protiv svih oblika mržnje, isključivosti i netolerancije kojima učenici osvješćuju važnost brige o ljudima u potrebi. Projektom se, ističe profesorica, budi aktivizam mladih, ali i ljudi u zajednici.

Razglednice su u sandučiće Glavne osječke pošte ubacili predstavnici učenika – Katja Kuric i Marko Ćulibrk iz Medicinske škole.

profesorica Đurđica Radić

profesorica Đurđica Radić

Foto: Radio Osijek / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.