Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije

30.05.2023.

15:09

Autor: Radio Osijek/TM

Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije

Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije

Foto: VSŽ / -

„Na današnji dan prisjećamo se teškog, ali slavnog vremena iz novije hrvatske povijesti, u kojem je stvorena moderna Republika Hrvatska. Ni Hrvatske, ni naše županije ne bi bilo da nije onih koji su svoje živote nesebično utkali u temelje naše Domovine, a upravo svim herojima danas je odano dužno poštovanje”, rečeno je danas prilikom obilježavanja Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije. 

„Iskoristit ću prigodu još jednom izraziti vječnu zahvalnost onima koji su položili svoje živote u temelje Republike Hrvatske, kako bi mi danas mogli uživati u svim blagodatima slobodne države. Osim toga, želim čestitati svim stanovnicima županije i braniteljima njihov dan i pozvati ih da se nikad ne umore u borbi za onakvu Hrvatsku kakvu su sanjali oni koji više nisu među nama“, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uz poruku: „Svatko treba dati svoj doprinos za boljitak cjelokupnog društva, odnosno njegov razvoj. Svi mi sami odlučujemo želimo li ostati, odnosno otići. Živimo u vremenu kada granice ne postoje i očekivana je to pojava. Smatram da će sve one mjere što Županija, ali i Vlada Republike Hrvatske poduzimaju vrlo ubrzo dati rezultate i zaustaviti negativne procese“, zaključio je župan.

Svečano obilježavanje Dana državnosti započelo je svetom misom u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru koju je predvodio župnik fra Ivica Jagodić. Program je nastavljen na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje su brojna izaslanstva polaganjem jednog vijenca poslali snažnu poruku zajedništva i zahvalnosti. (tekst: Vukovarsko-srijemska županija)

Galerija
Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije, Foto: VSŽ/-
Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije, Foto: VSŽ/-Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije, Foto: VSŽ/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.