Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan državnosti u osječkom Neptunu

25.06.2019.

17:17

Autor: Radio Osijek

foto: MNK Neptun (Kopf, Hengl)

foto: MNK Neptun (Kopf, Hengl)

Foto: - / -

Po 47. put održana je u Motonautičkom klubu Neptun utrka čamaca. Tradicionalno je položen vijenac u rijeku Dravu, a članovi su podignutim veslima s čamaca odali počast poginulim braniteljima. Sve to u sklopu proslave Dana državnosti Republike Hrvatske.

Održavanje tradicionalne utrke čamaca na vesla i kanua pozdravio je izaslanik župana Osječko-baranjske županije Ivan Radić, a svečanost je pjesmom uveličala ženska klapa Certissa iz Đakova.

Pobjednici ovogodišnje utrke čamaca na vesla su Denis i Božidar Zakany, Brigita i Berislav Hengl osvojili su drugo mjesto, a treći su bili Darko Vranješević i Nikola Lozušić.

Damir Egyeg i Dario Egyed osvojili su prvo mjesto u utrci kanua, Milan Kosanović i Vitomir Semeljac bili su drugi, a posebno su bili zanimljivi osvajači trećeg mjesta - čak tri generacije obitelji Darka Welzera. 

Priznanje za poseban dugogodišnji doprinos radu Mnk Neptuna dobio je Zorislav Vajnand, koji je u trci sudjelovo sa svojom unukom.

Za sigurnost sudionika utrke na Dravi brinula se posada DVD-a Gornji grad.

U Neptunu se tradicionalno za Dan državnosti članovi kluba i njihovi prijatelji počaste vrhunskim čobancem, a tako je bilo i ove godine uz druženje koje je trajalo cijeli dan.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.