Hrvatski radio

Radio Osijek

12:00 / 30.05.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

Dan državnosti u Vukovaru

Dan državnosti Vukovar

Dan državnosti Vukovar

Foto: HRV / HRT Radio Osijek

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko -srijemske županije. Svečani program obilježavanja otpočeo Svetom Misom u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, te se nastavio odavanjem počasti i polaganjem vijenca za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Župan Vukovarsko -srijemske županije čestitao je Dan državnosti svim stanovnicima Republike Hrvatske, te braniteljima Vukovarsko -srijemske županije njihov dan.

"Nema bolje poruke od one koju smo čuli od fra. Josipa Propadala na misi,  a to je poziv da gradimo Hrvatsku onakvu kakvu želimo - nemojmo je razgrađivati", poručio je Dekanić nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju, u Vukovaru. "Zabravili smo", naglasio je, "da smo Hrvatsku državu čekali stoljećima, te da smo je dobili, uz Božju pomoć i pomoć naših branitelja, a danas ju pomalo rastačemo. Trebamo sa svim tim prekinuti i pokazati više zajedništva", pozvao je Dekanić.

"Volio bih vidjeti diljem Vukovarsko -srijemske županije da se puno više barjaka vijori na kućama jer ovo je za njega i mnoge druge državni praznik koji svi zajedno trebamo obilježiti upravo hrvatskim barjacima", zaključio je vukovarko-srijemski župan.

Na svečanom obilježavanju su bili izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda – Krunoslav Šeremet, saborski zastupnici, predstavnici Hrvatske vojske i policije, vijećnici Županijske skupštine, načelnici općina, predstavnici udruga, te mnogi drugi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.