Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan grada Donjeg Miholjca počeo 12. Miholjačkim sajmom

15.09.2018.

14:26

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Današnjim 12. miholjačkim sajmom počeo je dvanaestodnevni program koji će se protegnuti do samog Dana grada Donjeg Miholjca, 29. rujna, kada je i župni god svetog Mihaela Arhanđela. Na sajmu su obrtnici i vlasnici OPG-ova predstavili svoje proizvode.

U Donjem Miholjcu je ostalo nešto više od 180 obrtnika od nekada dalako većeg broja, no oni koji su ostali prilagodili su se tržištu proizvodima koje plasiraju širom Hrvatske pa i u inozemstvo. Štandove na kojim izlažu svoje proizvode posjetio je i donjomiholjački gradonačelnik Goran Aladić.

"Nakon Svjetskog nogometnog prvenstva i našeg Domagoja Vide puno više ljudi zna za Donji Miholjac, što nam je drago. No imamao se mi s čim pohvaliti. Primjerice imamo više djece nego što nam je kapacitet vrtića, novih 8 potpisanih ugovora u poduzetničkoj zoni, prehrambenu i metalnu industriju koja zapošljava značajan broj naših sugrađana, no i problemi su nam isti kao i svima u Slavoniji" -  rekao je gradonačelnik Aladić.

Sajmeni i bogati kulturno - umjetnički, i sportski programi, koji prethode Danu grada, protegnut će se na gotovo dva tjedna. Inače, Donji Miholjac je jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj, čije se ime u jednom dokumentu spominje još u 1057 godine, koji se kao i sva slavonska mjesta, svakodnevno nosi s problemima iseljavanja, demografijom, nedostatkom radnih mjesta te općenito propadanjem sela i načinom života u njima. Za petak 28. rujna zakazana je Svečana sjednica Gradskog vijeća, a sveta misa u crkvi Svetog Mihaela Arhanđela bit će na sam dan grada Donjeg Miholjca i župni god te župe

Galerija
Gradonačelnik Aladić sa suradnicima (foto Ž. Kovačević), Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.