Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan grada i 965. rođendan Donjeg Miholjca

28.09.2022.

14:47

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Dan Grada Donjeg Miholjca

Dan Grada Donjeg Miholjca

Foto: press OBŽ / -/-

U sklopu programa poslave Dana grada Donjeg Miholjca i Crkvenog goda Svetog Mihaela Arkanđela 29. rujna, danas je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća. U svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića nazočio joj je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, a o aktualnom trenutku i budućnosti grada govorio je gradonačelnik Goran Aladić.

"Uz Dan grada, slavimo i 965. rođendan, a u osebujnoj smo prošlost zabilježili puno toga", rekao je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. Istaknuo je da su sada vremena velikih projekata i da je Donji Miholjac povukao velika sredstva iz fondova Europske unije kako za razvoj gospodarstva i obnovu infrastrukture, tako i za obnovu bogate kulturne baštine. Posebno važnim smatra stvaranje dobre poduzetničke klime i ostalih preduvjeta za ostanak mladih, pa od projekata izdvaja Poduzetničku zonu Janjevac i gradnju nove zgrade srednje škole.

"Osječko - baranjska županija uložila je 30 milijuna kuna u projekte na području Donjeg Miholjca", rekao je osječko - baranjski župan Ivan Anušić, a uz sudjelovanje u projektu gradnje nove srednje škole, istaknuo je i energetsku obnovu i opremu mjesnog doma zdravlja te gradnju dva velika sustava za navodnjavanje.

 Dan grada Donjeg Miholjca

Dan grada Donjeg Miholjca

Foto: press OBŽ / -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.