Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan grada Vukovara i svetkovina patrona grada, svetog Filipa i Jakova

03.05.2017.

12:31

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obilježavanje Dana grada Vukovara i blagdana njegovih zaštitnika svetih Filipa i Jakova počelo je odavanjem počasti žrtvama poginulima i nestalima u Domovinskome ratu. Program traje do večernjih sati, a ispunjen je kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima.

Vijence je podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata položilo i svijeće upalilo izaslanstvo braniteljskih i stradalničkih udruga, Grada Vukovara,  Županije kao i gradova prijatelja. Molitvu su za poginule i nestale molili gvardijan, fra Ivica Jagodić  i vukovarski gvardijan iz vremena Domovinskoga rata pater Branimir Kosec. Gradonačelnik je tom prigodom svim sugrađanima čestitao Dan Grada te naglasio kako obilježavanje Dana Grada počinju prisjećanjem i odavanjem počasti svima onima koji su svoje živote dali za njegovu slobodu. Nakon odavanja počasti i molitve na Memorijalnom groblju, u crkvi svetih Filipa i Jakova služena je sveta misa, a tijekom dana organizirana su brojna kulturno-zabavna i sportska događanja. 

/tekst Radio Vukovar/

Fotografije su s Moto alke koju su, uz Dan grada i akciju Sigurne vožnje motociklista u prometu, organizirali motociklisti Moto kluba Golubica. Pridružila im se i mladež Crvenog križa koja obilježava Tjedan Crvenog križa a prikazali su prvu pomoć ozljeđenim motociklistima.     

                                  

                                             

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.