Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan Gradske četvrti Gornji grad

29.06.2022.

19:02

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Dan GČ Gornji grad

Dan GČ Gornji grad

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Svoj dan obilježava osječka Gradska četvrt Gornji grad. Nakon radnog sastanka vijećnika s gradonačelnikom Ivanom Radićem, te pročelnicima gradskih odjela i direktorima gradskih poduzeća položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, a nakon toga u sjedištu Gradske četvrti održana je svečana sjednica vijeća Gradske četvrti.

Sastankom je zadovoljan gradonačelnik Ivan Radić jer je čuo sve što misle ljudi koji su prvi na terenu sa svojim susjedima. Grad Osijek ove je godine izdvojio veća sredstva za gradske četvrti i mjesne odbore. Za Gradsku četvrt Gornji grad sredstva su, u odnosu na 2021. godinu, veća 8 posto. Od mnogobrojnih investicija u ovoj gradskoj četvrti gradonačelnik je izdvojio izgradnju podvožnjaka u ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića čija je vrijednost 93 milijuna kuna. Građane Osijeka podvožnjak će građane koštati nula kuna jer je 85 posto sredstava iz kohezijskog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna. Energetski je obnovljena osnovna škola Franje Krežme, u planu je proširenje škole Vladimira Becića kako bi što veći broj djece mogao ići u tu školu i da bi se ona prilagodila jednosmjenskoj nastavi, proširit će se i dječji vrtić Latica. Ove je godine oko 250 djece više upisano u vrtiće, a s izgradnjom i rekonstrukcijom postojećih vrtića povećat će se broj upisane djece. Osnovano je Povjerenstvo koje donosi novi pravilnik o Odlukama o komunalnom redu. Grad Osijek je ove godine sufinancirao s 1.100.000 kuna obnovu pročelja. U planu je rekonstrukcija istočnog dijela Zrinjevca kao i energetsku obnovu dvorane Zrinjevac.


Galerija
Dan GČ Gornji grad, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek
Dan GČ Gornji grad, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekDan GČ Gornji grad, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.