Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan i šezdeseti rođendan Tržnice Osijek

06.12.2022.

13:52

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Dan Tržnice Osijek

Dan Tržnice Osijek

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Uz langošice i kuhano vino, darove Svetog Nikole i božićnu glazbu na središnjoj je osječkoj tržnici obilježen danas Dan tržnice i šezdeseti rođendan ove tvrtke. U nazočnosti predsjednika Gradskog vijeća Vladimira Hama i direktorice Ivane Davidović, slavili su i zakupci i kupci, a među uzvanicima bili su i mališani iz Dječjeg vrtića Mak koje je prigodno darivao Sveti Nikola.

Direktorica Ivana Davidović pojasnila je da je duga tradicija trgovanja i sajmovanja u Osijeku i da se na ovakav način okupljalo i trgovalo još u 17. stoljeću, a tržnica je mijenjala lokacije - bila je i na središnjem gradskom trgu, ali i na Zelenom polju. "Na ovoj lokaciji, na Gajevom trgu i pod ovim imenom Tržnica posluje posljednjih 60 godina", kaže direktorica Davidović te dodaje da je u posljednjih 6 desetljeća bilo dosta poslova uređenja i promjena, a da je i sada pred tvrtkom velika investicija koja će promijeniti izgled središnje tržnice. Napominje da se posluje dobro, da je oko 400 stalnih zakupaca od kojih su neki na tržnici i više od 20 godina.

"Pred nama je božićno vrijeme, najzahtjevnije i najizazovnije u godini", kaže Ivana Davidović no napominje da su se dobro pripremili i da očekuju velike gužve.

Ham je naglasio važnost kvalitete proizvoda koje možemo pronaći na našim osječkim tržnica, a ujedno dodaje da je više no pohvalno što se u povodu obilježavanja ovog velikog jubileja korisnici usluga Tržnice Osijek osolobađaju obveze plaćanja dnevne tržne naknade, a za kupce i posjetitelje tržnice pripremljene su svježe langošice i topli napitci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.