Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan je sigurnijeg interneta

07.02.2023.

14:42

Autor: HRT Radio Osijek/organizatori

panel

panel

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Drugoga dana drugoga tjedna drugoga mjeseca u godini u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta. Panel o zaštiti djece na internetu u Zagrebu je organizirao osječki Centar za sigurniji internet. 

Dan sigurnijeg interneta u svijetu se obilježava 20. puta, 20 je to godina uzastopnog rada na kreiranju boljeg interneta za sve njegove korisnike, a osobito djecu. Hrvatski Centar za sigurniji internet pripadnik je međunarodnih organizacija INHOPE i INSAFE koji svake godine ujedinjuju slične organizacije kako bi obilježili ovaj dan sa zajedničkom misijom - stvoriti odgovono i sigurno online okruženje, a cilj je doprijeti do djece i mladih, roditelja i skrbnika te učitelja, odgajatelja, stručnih suradnika kao i do donositelja odluka. Sloganom "Zajedno za bolji internet" potiče se sve da se pridruže i maksimano iskoriste potencijal interneta da zbliži  ljude. Tema koju stručnjaci Centra za sigurniji internet osobito ističu su online izazovi koji mlade potiču da svoj život izlože pogibelji te se Dan sigurnijeg interneta želi posvetiti upoznavanju mladih, ravnatelja, škole i šire javnosti s ispravnim postupanjem na internetu, naglašava predsjednik centra Tomislav Ramljak. Ovogodišnji program uključio je i pravobraniteljicu za djecu, stručnjake iz HAKOM-a, MUP-a, CARNET-a i škola. Ove godine Centar će prvi puta uručiti priznanja za odgovornost, odgovorno izvještavanje, digitalno odgovornog roditelja te promicanje odgovornosti na internetu.    

Dan sigurnijeg interneta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.