Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan je žalosti u gradu Osijeku

07.01.2020.

00:05

Autor: Radio Osijek

tekst i foto facebook gradonačelnik Ivan Vrkić

tekst i foto facebook gradonačelnik Ivan Vrkić

Foto: - / -

Zbog teške prometne nesreće u kojoj su u Osijeku u subotu u ranim jutarnjim satima poginule tri mlade osobe, gradonačelnik Ivan Vrkić današnji je dan proglasio Danom žalosti u Osijeku. Neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima

U teškoj prometnoj nesreći u subotu oko 5 ujutro od ozljeda su na mjestu preminuli dvadesetgodišni Bruno Barišić koji je vozio automobil, 24-godišnji Mihael Horvat i Ena Svalina, djevojka od 25 godina. Četvrta u vozilu, 21-godišnja Doris Cukrov tada je teško ozlijeđena i prevezen je u KBC-u Osijek. Prema policijskom izvješću, vozač nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku, automobilom sletio s ceste i udario u drvo. O silini udara govori činjenica da je motor vozila odletio više od 20 metara. Druga je to prometna nesreća s teškim posljedicama u vrlo kratkom vremenu koja je šokirala Osijek u kojem je samo petnaestak dana prije i nekoliko stotina metara dalje kobne ozlijede zadobio prvak Drame osječkog Hrvatskog narodnog kazališta Aleksandar Bogdanović koji je umro na Božić.

Objavu gradonačelnika Ivana Vrkića prenosimo u cijelosti:

"Izražavam duboku sućut i suosjećanje obiteljima tragično preminulih mladih ljudi čiji su se životi ugasili danas u teškoj prometnoj nesreći u Osijeku, dok je jedna osoba teško ozlijeđena. Zbog ovog tragičnog događaja, proglašavam utorak, 7. siječnja 2020. godine - Danom žalosti u Gradu Osijeku, a ozlijeđenoj djevojci želim uspješan oporavak. Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Osijeka te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Osijek. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima. Pozivam pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost da svoje programe prilagode obilježavanju Dana žalosti na način da emitiraju programe koji su po svojoj naravi prigodni obilježavanju tog dana."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.