Hrvatski radio

Radio Osijek

00:05 / 07.01.2020.

Autor: Radio Osijek

Dan je žalosti u gradu Osijeku

tekst i foto facebook gradonačelnik Ivan Vrkić

tekst i foto facebook gradonačelnik Ivan Vrkić

Foto: - / -

Zbog teške prometne nesreće u kojoj su u Osijeku u subotu u ranim jutarnjim satima poginule tri mlade osobe, gradonačelnik Ivan Vrkić današnji je dan proglasio Danom žalosti u Osijeku. Neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima

U teškoj prometnoj nesreći u subotu oko 5 ujutro od ozljeda su na mjestu preminuli dvadesetgodišni Bruno Barišić koji je vozio automobil, 24-godišnji Mihael Horvat i Ena Svalina, djevojka od 25 godina. Četvrta u vozilu, 21-godišnja Doris Cukrov tada je teško ozlijeđena i prevezen je u KBC-u Osijek. Prema policijskom izvješću, vozač nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku, automobilom sletio s ceste i udario u drvo. O silini udara govori činjenica da je motor vozila odletio više od 20 metara. Druga je to prometna nesreća s teškim posljedicama u vrlo kratkom vremenu koja je šokirala Osijek u kojem je samo petnaestak dana prije i nekoliko stotina metara dalje kobne ozlijede zadobio prvak Drame osječkog Hrvatskog narodnog kazališta Aleksandar Bogdanović koji je umro na Božić.

Objavu gradonačelnika Ivana Vrkića prenosimo u cijelosti:

"Izražavam duboku sućut i suosjećanje obiteljima tragično preminulih mladih ljudi čiji su se životi ugasili danas u teškoj prometnoj nesreći u Osijeku, dok je jedna osoba teško ozlijeđena. Zbog ovog tragičnog događaja, proglašavam utorak, 7. siječnja 2020. godine - Danom žalosti u Gradu Osijeku, a ozlijeđenoj djevojci želim uspješan oporavak. Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Osijeka te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Osijek. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima. Pozivam pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost da svoje programe prilagode obilježavanju Dana žalosti na način da emitiraju programe koji su po svojoj naravi prigodni obilježavanju tog dana."