Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan nacionalnih manjina Grada Osijeka

08.05.2022.

13:33

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Dan nacionalnih manjina

Dan nacionalnih manjina

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Dan nacionalnih manjina Grada Osijeka obilježen je na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića nastupom folklornih skupina, a manjine su se predstavile izvornim etno-gastronomskim specijalitetima.

Grad Osijek ponosi se bogatstvom kultura i običaja čak 22 nacionalne manjine koje žive u Osijeku te oplemenjuju njegovu svakodnevicu i način života. Gradsko vijeće 24. veljače 2020. proglasilo je 9. svibnja Danom nacionalnih manjina Grada Osijeka kao poticaj i potporu nacionalnim manjinama grada Osijeka da još bolje prezentiraju svoju kulturu, tradiciju i običaje potvrđujući tako grad Osijek kao multietničku, multinacionalnu i multikonfesionalnu sredinu. Ove su godine građani prvi put imali priliku zajedno uživati i podijeliti radosne trenutke proslave ovog dana.
U tonskom prilogu poslušajte što su rekli ravnatelj Vladinog ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i predstavnici nacionalnih manjina.

Dan nacionalnih manjina

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.