Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan narcisa kod Pješačkog mosta

27.03.2021.

11:16

Autor: Željko Kovačević

Članice Mammae kluba (foto Ž. Kovačević)

Članice Mammae kluba (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Umjesto tradicionalnog subotnjeg druženja na glavnom gradskom trgu ove godine Mammae Osijek – klub žena liječenih na dojci, Gradska liga protiv raka Osijek i Zavod za javno zdravstvo OBŽ-a tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju, zbog epidemioloških razloga održali su kod Pješačkog mosta

Umjesto tradicionalnog subotnjeg druženja na glavnom gradskom trgu ove godine Mammae Osijek – klub žena liječenih na dojci, Gradska liga protiv raka Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u suradnji s KBC-om Osijek, Domom zdravlja Osječko-baranjske županije, Medicinskom školom Osijek, predstavnicima Grada i Županije tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju Dan narcisa zbog epidemioloških razloga održali su kod Pješačkog mosta. Uz prigodnu prodaju narcisa i i podjelu edukativnih materijala građanke i građani pozvani su da se pridruže aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“.

Svake godine u Hrvatskoj od raka dojke oboli oko 2500 žena, a umre njih oko 1000, no posljednjih godina se prema statistikama bilježi pad smrtnosti od te bolesti. Rak dojke izliječi se u više od 90 posto slučajeva ako se otkrije u ranoj fazi.

"U ožujku ove godine počeo je 7. ciklus Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, koji će trajati do 2023. godine. Pozivaju se žene u dobi 50-69 godina rođene 1952.-1971. godine. Žene će kao i svih ovih godina dobiti na kućni adresu kuvertu s pozivnim pismom, kupovnicom i edukativnom brošurom. Ako sugrađanke imaju bilo kakvo pitanje o ovom programu, a navedenih su godišta, mogu nazvati besplatni broj telefona Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 0800 200 158 (ponedjeljak-petak; 07 - 15 sati) i dobiti sve potrebne informacije.", reko je doktor Nikola Kraljik 

Galerija
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.