Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan neovisnosti obilježen u Osijeku

08.10.2019.

12:40

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Na Krunskoj utvrdi u Osijeku, danas su izaslanstva Osječko – baranjske županije i grada Osijeka,u povodu Dana neovisnosti na čelu s dožupanom Goranom Ivanovićem i zamjenikom gradonačelnika Borisom Piližotom položili vijence i zapalili svijeće.

"Želimo odati počast mudrim odlukama donesenima u to vrijeme. Želimo zahvaliti svim hrvatskim braniteljima koji su pali, i želimo poslati poruku mladim generacijama da nikada ne smijemo zaboraviti ono što se učinili za nas da bi mi danas imali ovu slobodu. Stoga u ime župana osječko – baranjskog Ivana Anušića, u svoje osobno ime, cijele županijske uprave, evo neka nam je svima skupa sretan Dan neovisnosti!", rekao je Goran Ivanović, zamjenik župana. 

"Čestitam svim našim sugrađanima i državljanima Republike Hrvatske sretan Dan neovisnosti. Želim se zahvaliti svima koji su doprinijeli samostalnosti naše države Hrvatske, posebno onima koji su u samostalnost i suverenost naše države utkali svoje živote.", rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Vijence su položili i svijeće zapalili i predstavnici braniteljskih udruga, vojske i policije.

Galerija
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.