Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan općine Petrijevci

20.04.2022.

16:28

Autor: HRT Radio Osijek

Općina Petrijevci

Općina Petrijevci

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Općina Petrijevci koja osim sjedišta općine uključuje i Satnicu proslavlja svoj dan. Utemeljena prije 29 godina iz godine u godinu obnavljala se kroz izgradnju i osuvremenjivanje infrastrukture i drugih sadržaja koji podižu kvalitetu življenja. Tako je od zapostavljene općine na zapadnom ulazu u Osijek, slabe prometne povezanosti i zapostavljene komunalne infrastrukture, postala jedno od mjesta poželjnih za život. Obilježavanje Dana općine počelo je 19. travnja, a trajat će do subote, 23. travnja. 

"Od samog početka imali smo jasnu viziju što treba napraviti i kojim putem ići da bi ostvarili gospodarski razvitak naše općine. Izgraditi potrebnu komunalnu infrastrukturu, te našu zajednicu obogatiti kulturnim, zabavnim i sportskim događajima ne zaboravljajući socijalni program i brigu za najmlađe i najstarije sugrađane", rekao je načelnik Ivo Zelić na svečanoj sjednici općinskog vijeća. Čelnici općine obišli su dječji vrtić "Maslačak" koji polazi pedesetak mališana u više dobnih skupina od kojih će njih dvadesetak od sljedeće školske godine sjesti u klupe škole udaljene od vrtića svega pedesetak metara. Načelnik Zelić posebno je istaknuo važnost izgradnje obilaznice oko Petrijevaca koja je rasteretila državnu cestu kroz mjesto posebno od kamionskog prometa. "Gospodarska zona na zapadnom dijelu Petrijevaca popunjena je, no dodatno ćemo komunalnom infrastrukturom osposobitida  40 tisuća četvornih metara uz zonu", rekao je Zelić, te napomenuo da su popunjene gospodarske zona istok i jug, te je posebno  istaknuo otvaranje nove zone zapadno od obilaznice koja bi zadovoljila potrebe novih gospodarskih subjekata.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.