Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan Općine Podgorač

13.02.2023.

15:33

Autor: Krunoslav Inhof

Podgorač

Podgorač

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Proslava Dana Općine Podgorač, obilježava se 14. veljače na blagdan svetog Valentina, a počela je u ponedjeljak svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Galerija
Dan Općine Podgorač, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Dan Općine Podgorač, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Općina Podgorač, obuhvaća ukupno 9 sela, a najveći problem, kao i u većem dijelu Hrvatske, pad je broja stanovništva. U posljednjih 20 godina sa 3.300 broj stanovnika u Općini je pao na manje od 2.500, no unatoč tomu mještani uglavnom zadovoljni: "Zadovoljni smo, samo da je malo više mladog stanovništva, dosta je starijih ljudi", rekao je Stjepan Đanić, a Nataša Krković dodala: "Meni je dobro, meni ništa ne nedostaje". Jadranki Kučiš, čiji su se roditelji doselili u Podgorač, a u kojemu je ona i rođena, nedostaje vrtić: "Što dalje prolazi vrijeme sve je bolje ovdje, ali ne bi bilo loše da imamo jedan novi vrtić za sva mjesta u općini". Mlada Barbara Mihalj također smatra da su ljudi u Podgoraču zadovoljni: "Meni je stvarno čarobno živjeti ovdje jer ima sve što poželimo. Jedino malo nedostaje života za mlade, ali ima i dosta manifestacija koje Općina organizira."

Mještani Općine Podgorač

Galerija
Dan Općine Podgorač, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Podgorač, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekDan Općine Podgorač, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Načelnik Općine Podgorač Goran Đanić, koji tu funkciju obnaša već 17 godine, podsjetio je na brojne investicije od kojih je posebno istaknuo izgradnju akumulacije Breznica, uređenje vodovodne infrastrukture, izgradnju cesta, uređenja mjesnih domova, nogostupa, te za ovu godinu najavio nova ulaganja: "Vrijednost ovih projekata je 10-ak, 12 milijuna kuna. Za ovu godinu imamo proračun 2,7 milijuna eura i nadam se da ćemo ga uspjeti realizirati. Najveća investicija pred nama je izgradnja zone i 3 ceste na području Općine", rekao je Đanić i posebno istaknuo dobru suradnju s Osječko-baranjskom županijom.


Detaljnije o projektima poslušajte u izjavi načelnika Đanića

Načelnik Općine Podgorač Goran Đanić

Galerija
Goran Đanić, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Goran Đanić, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekGoran Đanić, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić čestitao je Dan općine mještanima i čestitao na realiziranim projektima: "Puno je projekata realiziranih ovdje i možemo svjedočiti jednoj boljoj kvaliteti života u Podgoraču. Osječko-baranjska županija daje potporu Općini, a u prvom redu to su ustanove o kojima vodimo brigu, Prije svega to su obrazovne i zdravstvene ustanove, te Županijskoj upravi za ceste. Najznačajnije je da su projekti koje su planirali da su i realizirani", rekao je Miletić.

Zamjenik župana OBŽ Josip Miletić

Galerija
dožupan OBŽ Josip Miletić, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Podgorač, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekPodgorač, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekPodgorač, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.