Hrvatski radio

Radio Osijek

13:21 / 13.11.2019.

Autor: Radio Osijek / IF

Dan otvorenih vrata HAZU-a

Dan     otvorenih vrata HAZU-a

Dan otvorenih vrata HAZU-a

Foto: - / -

Dan je otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Javnosti je otvorena palača HAZU-a i njezinih tridesetak znanstvenoistraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica u Hrvatskoj. Obnovljene prostorije osječkoga Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Tvrđi možete posjetiti do 19 sati.

Kao najviša hrvatska znanstvena i umjetnička institucija, Hrvatska akademija otvorena je javnosti tijekom cijele godine, o čemu svjedoče brojna događanja: raznovrsna predavanja, znanstveni skupovi, izložbe, koncerti, promocije i radionice. Danas se možete upoznati s radom Akademije.

Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Osijeku osnovan je 14. travnja 1974. pa ove godine obilježava i 45. godišnjicu rada. Voditeljica Zavoda akademkinja Vlasta Piližota podsjetila je na značajne projekte te istaknula da je osječki zavod jedan od najaktivnijih, a to se ogleda u organizaciji različitih skupova, savjetovanja, međunarodnih konferencija i posebice nakladničkoj djelatnosti koja pokriva sva područja djelovanja HAZU-a. Djelatnost Zavoda obuhvaća znanstvena i stručna istraživanja na području humanističkih i društvenih te prirodnih, biotehničkih i tehničkih znanosti u suradnji s vlastitim i vanjskim znanstvenim i stručnim suradnicima. 
Posebnu pozornosti Zavod je posvetio akademicima s istoka Hrvatske, više od stotinu Osječana bilo je u različitim kategorijama članstva u HAZU-u.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.