Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan otvorenih vrata Osječko- baranjske županije

27.05.2019.

14:04

Autor: Željka Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

Po prvi put je Županija osječko- baranjska organizirala Dan otvorenih vrata kako bi predstavila rad svojih upravnih odjela i javnih ustanova kojima je osnivač. Građani su se mogli uvjeriti u ono što se i kako se radi.

Na središnjem osječkom Trgu predstavili su se svi županijski odjeli, a župan Ivan Anušić je popjasnio kako je riječ o novom, otvorenom načinu komunikacije s građanima. "Želimo i imamo obvezu  približiti žiteljima što sve Županija radi, za što je zadužena, koje su joj obveze. Tjedan prije Dana županije prikazujemo što smo konkretno radili prije i što ćemo činiti u budućnosti, a predstavnici svih upravnih odjela prikazuju projekte, koja se sredstva ulažu u gospodarstvo, turizam, zdravstvo, socijalu, školstvo, infrastrukturu i u potpore obrtnicima i OPG-ovima" - naglasio je župan. Dodao je kako je ovo prigoda da građani zaključe radi li Županija dobro ili ne. Na pitanje o tome što kaže na neke komentare da treba ukinuti regionalnu i lokalnu samouoravu, odgovorio je kako  nema ništa protiv ako netko tako odluči, ali, dodaje, teško bi bilo provoditi sve projekte koji se rade na razini županija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.