Hrvatski radio

Radio Osijek

09:31 / 28.10.2016.

Autor: Amoreta Bajto

Dan otvorenih vrata Prekršajnog suda u Osijeku

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prigodi "Dana otvorenih vrata" Prekršajni sud u Osijeku bio je otvoren za sve zainteresirane građane, a posebice studente i srednjoškolce koji su obišli tu ustanovu kako bi se upoznali s organizacijom i djelokrugom Suda.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog dana pravosuđa, koji je 2013. godine ustanovilo Vijeće Europe i Europska komisija, države članice Vijeća Europe „Dan otvorenih vrata“ tradicionalno obilježavaju u brojnim pravosudnim ustanovama. Posjetitelji se mogu upoznati s radom Suda, postupkom osnivanja i vođenja sudskog spisa do arhiviranja, postupkom korištenja JCMS sustava,  radom na predmetima u sudačkoj referadi i  postupkom izvršenja prekršajnih kazni. Pravni savjeti i odgovori na pitanja vezana uz stanje konkretnih predmeta neće se davati, ali na kraju posjeta bit će podijeljeni obrasci za iznošenje dojmova, prijedloga, komentara i preporuke. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.