Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan planeta Zemlje na osječkom Trgu slobode

26.04.2017.

14:11

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na osječkom Trgu slobode danas je, jedanaestu godinu zaredom, obilježen Dan planeta Zemlje u organizaciji Unikoma i pod pokroviteljstvom Grada .

Naglasak je  ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje važnost odvojenog prikupljanja biootpada i poticanje građana na smanjenje ukupne količine otpada izdvajanjem korisnog otpada. "Prva faza pilot projekta prikupljanja biootpada na Sjenjaku kroz podjelu smeđih bio kanti je završena, a odobrena je i druga faza projekta koja će se financirati kroz IPA projekt sa susjednom Mađarskom", istaknuo je direktor Unikoma, Davor Vić. Posebnu je pozornost posjetitelja privukla tradicionalna utrka tricikala u kojoj su, uz učenike trećih razreda iz 15 osječkih osnovnih škola sudjelovali i učenici pet srednjih škola s područja grada. Na štandovima su se prigodno predstavili Savjet mladih Osječko-baranjske županije, Regionalna razvojna agencija SIB i Policijska uprava osječko baranjska - odjel za prevenciju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.