Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja u Osijeku

05.08.2020.

10:06

Autor: Davor Lončarić

Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja u Osijeku

Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja u Osijeku

Foto: - / -

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se danas i u Osijeku. Izaslanstva Osijeka, Osječko-baransjke županije te brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata položila su vijence i upalila svijeće za sve poginule branitelje.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata kod Kapelice Kraljice mira na Krunskoj utvrdi na lijevoj obali Drave. Nakon polaganja vijenaca svetu misu za Domovinu predvodio je vojni kapelan velečasni Josip Kešinović u crkvi Svetog Mihovila u Tvrđi. U ime županije vijenac je položio predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, a u ime grada Osijeka zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota. Počast poginulim braniteljima Hrvatske odali su predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata saborski zastupnici Goran Ivanović i Stipan Šašlin te zamjenik načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Darijo Premec. 

Poslušajte njihove izjave.

Izjave - Vulin, Piližota, Ivanović i Premec

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.