Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

04.08.2021.

11:50

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Općina Čepin obilježila je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te prigodnim molitvama kod spomen obilježja u Čepinskom Martincima i Čepinu.

„Velika je to pobjeda Hrvatske vojske i to bi trebao biti stvarno poseban dan. Svi bi trebali izvjesiti zastave, meni je žao što diljem Hrvatske nema zastava koliko bi ih trebalo biti jer to je Dan pobjede!”, rekao je Stipe Modrić predsjednik Udruge veterana Vojne policije Osječko – baranjske županije.

„Prošlo je 26 godina od pobjede Hrvatske vojske i policije, a na nama da pamtimo što su postigli za nas i čuvamo sjećanja na događaje koji su nam osigurali slobodu i samostalnost.”, riječi su Roberta Periše predsjednika Općinskog vijeća općine Čepin.

Izaslanstvo Općine Čepin predvodio je zamjenik općinskog načelnika Ivan Žeravica uz predstavnike braniteljskih udruga iz Domovinskog rata i izaslanstvo Policijske postaje Čepin.
Prigodnu molitvu u Čepinskim Martincima održao je Josip Kolesarić, župnik Župe svete Ane u Brođancima, a u Čepinu velečasni Pavo Vukovac, župnik Župe Presvetog trojstva u Čepinu.

Iz Općine Čepin poginulo je 47 hvatskih Hrvatskih branitelja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.