Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan pobjede Osijek

05.08.2022.

10:05

Autor: HRT

Dan pobjede Osijek

Dan pobjede Osijek

Foto: Željko Kovačević / HRT

Vijenci i cvijeće na spomen obilježje na Trgu slobode u Osijeku

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstva županije, grada, vojske, policije i Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko – baranjske županije, položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na osječkom Trgu slobode.

"Hrabrost hrvatskih branitelja i vizija prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana, okrunjeni su 5.kolovoza 1995. velebnom akcijom hrvatske policije i vojske, i oslobađanjem većeg dijela hrvatskog teritorija. U ime župana Ivana Anušića i osobno ime, zahvaljujem hrvatskim braniteljima koji su ostvarili težnju hrvatskog naroda da imamo svoju domovinu. Nakon vojno-redarstvene akcije Oluja krenula je mirna reintegracija Podunavlja i konačno stavila Hrvatsku u okruženje kojem pripada, a to je NATO savez i Europska unija. Stoga svim hrvatskim braniteljima čestitam njihov dan, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti", rekao je saborski zastupnik Goran Ivanović

U ime grada Osijeka poruku je uputio Jurica Tolj, predsjednik Odbora za branitelje: "Danas se posebno sjećamo poginulih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Njima i cijelom hrvatskom narodu čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja".


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.