Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan pobjede u Osijeku

03.08.2018.

14:13

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Cjelodnevni program priprema se u Osijeku za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima i civilima, na Pampasu se organizira već tradicionalno druženje, a večer će obilježiti koncert, bakljada i vatromet na promenadi.

Pojedinosti smo doznali na konferenciji za novinstvo Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koja proslavu u Osijeku organizira 14. put. Program će, kao i uvijek, početi na lijevoj dravskoj obali gdje će kod Kapelice Kraljice mira na Krunskoj utvrdi u 9 sati biti položeni vijenci i zapaljene svijeće, a zatim na Pampasu kreću sportski susreti. Predsjednik županijskoga UHDDR-a Darko Nađ najavio je turnire u šahu i stolnom tenisu, natjecanja u streljaštvu, belotu i pikadu. Pripremljen je i uvodni glazbeno-pjesnički program te ručak oko 13 sati. Nađ je građane pozvao na Pampas te je, ujedno, izrazio i želju da na taj izvjese hrvatske zastave, baš kao što je to bilo u vrijeme velikih sportskih uspjeha.

Navečer se događanja sele na promenadu gdje program organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Predsjednik županijske Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Antun Blažević za 20 sati i 30 minuta najavio je koncert koji će kod zdenca održati Igor Delač i AurA band. Velika završnica programa bit će bakljada koja će se, u suradnji s Kohortom, održati na visećem mostu te vatromet oko 22 sata i 30 minuta.

Radio Osijek

Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.