Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan ružičastih majica i u ELPROS-u

24.02.2021.

10:09

Autor: Radio Osijek

Dan ružičastih majica i u ELPROS-u

Dan ružičastih majica i u ELPROS-u

Foto: - / -

Posljednje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica, program prevencije vršnjačkog nasilja. Njime se upozorava na problem nasilja među djecom i mladima, koje može ostaviti teške posljedice u razvoju djece. Dan ružičastih majica obilježava se i u Elektrotehničkoj i prometnoj školi.

U Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek cijelu godinu rade na prevenciji vršnjačkog nasilja i svakog drugog oblika nasilja, a Dan ružičastih majica obilježavanju posljednjih desetak godina. Simboličnim odijevanjem ružičastih majica žele upozoriti učenike i nastavnike na važnost prevencije nasilja. Ravnatelj škole Antun Kovačić ističe da je u školi iz godine u godinu sve manje vršnjačkoga nasilja, a u njegovo rješavanje uključeni su učenici, roditelji, nastavnici i stručne službe, slijedeći poznate protokole i procese mirenja. No, najvažniji je rad na tome da do nasilja ne dođe.
Nije riječ samo o fizičkom nasilju već i govoru mržnje, netrpeljivosti, nasilju na internetu koje je prisutnije nego li fizički obračuni.
U razgovoru s našom Letećom ekipom učenica Lou Čukurdija istaknula je da je veršnjačkog nasilja oduvijek bilo i bit će ga, samo se sada u velikoj mjeri preselilo na internet. No, poseban je problem što mnogi učenici koji su izloženi nasilju to ne prijavljuju i boje se pričati o tome.

Više poslušajte u javljanju Leteće ekipe.

Javljanje Leteće ekipe

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.