Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan žena obilježen i u Rijeci ljubavi

08.03.2019.

11:41

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Dan žena obilježava se kao simbol ženske borbe za ravnopravnost, a danas bi trebao biti praznik kojim žene slave sve što je postignuto na tom području. No, žene se i dalje moraju boriti za tri osnovna cilja: svoje mjesto u društvu, radna mjesta i mjesto u obitelji- kaže Štefica Čučak.

Na žalost, ističe predsjednica Rijeke ljubavi, Dan žena služi kao podsjetnik da ravnopravnost i diskriminacija nad ženama postoji, naročito na području rada i zapošljavanja. U Republici Hrvatskoj ne postoji potpora ženama s djecom kako bi neopterećeno ušle u svijet rada i ne donose se mjere kako bi žene lakše uskladile profesionalni život sa obiteljskim. Žene starije dobi žive u krajnjem siromaštvu i nakon više od 100 godina ni u jednoj zemlji nije postignuta puna ravnopravnost između žene i muškaraca- ocjenjuje Čučak.

Živimo u teškim vremenima, obitelji si ne mogu pružiti dostojan život. Današnji svijet sve je dalje od toga da u njemu makar približno budu jednaki svi građani u dostojanstvu. Jedino smo mjesto u Gradu Osijeku gdje se na jednom mjestu javno okupi svakog mjeseca preko tisuće i tisuće ljudi.Treba preživjeti i ne stidjeti se prehraniti svoju obitelj uz pomoć drugih- zaključila je Štefica Čučak.

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ podijelila je humanitarne pakete obiteljima u socijalnoj potrebi a djeca su dobila slatkiše i igračke. Time Rijeka ljubavi želi potaknuti obitelji u socijalnoj potrebi da bar na kratko zaborave krizu i vrijeme u kojem se nalaze i spoznaju da nisu zaboravljeni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.