Hrvatski radio

Radio Osijek

Dani hrvatskog turizma u Slavoniji i Baranji

11.09.2019.

13:16

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Marija Petrinović

Foto: HRT/Marija Petrinović

Foto: - / -

Ministarstvo turizma objavilo je danas program ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma (DHT) koji će se u više gradova održavati u Slavoniji od 2. do 4. listopada, što je i prvi put da se to tradicionalno okupljanje turističkih djelatnika organizira u kontinentalnom dijelu zemlje.

Dane hrvatskog turizma i ove godine organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK). Očekuje se ukupno više od tisuću sudionika, među kojima, uz turističke profesionalce, i drugi dionici u turističkom sustavu Hrvatske te iz brojnih drugih s turizmom povezanih sektora, kao i predstavnici Vlade, županija, gradova te gosti iz inozemstva.
Ministar turizma Gari Cappelli podsjeća da je od početka mandata ova Vlada usmjerena na gospodarski razvoj Slavonije, Baranje i Srijema, u kojem veliku ulogu ima sektor turizma. "Kako bi dodatno istaknuli turističku važnost najistočnije hrvatske kontinentalne regije, odlučili smo ove godine DHT održati u toj regiji i dati priliku domaćinima da raznovrsne turističke proizvode predstave dionicima turističkog sektora iz cijele Hrvatske. Vjerujem da će kroz bogat program svi sudionici DHT-a upoznati najbolje od turističke ponude u svih pet slavonskih županija, a bit će to i prilika za davanje priznanja turističkim djelatnicima koji su se posebno istaknuli radom i pridonijeli globalnom uspjehu hrvatskog turizma", poručio je ministar Cappelli.
Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ističe da su Slavonija i hrvatska kontinentalna ponuda veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj, što je i cilj HTZ-ovih brojnih promotivnih aktivnosti. "Želimo Hrvatsku pozicionirati kao atraktivnu cjelogodišnju turističku destinaciju s bogatom i raznolikom ponudom. S te strane, Slavonija i drugi krajevi kontinentalne Hrvatske dolaze i više do izražaja, a dvoznamenkasti porast turističkog prometa na kontinentu ove godine dokazuje i da je riječ o sve traženijem dijelu Hrvatske s izuzetnim potencijalima daljnjeg rasta i razvoja", naglasio je Staničić.
Bogat program u pet slavonskih županija 
Prema programu objavljenom na web stranicama Ministarstva turizma, DHT će početi 2. listopada obilascima Virovitice, Slavonskog Broda i Vukovara, gdje će u večernjim satima biti i svečanost otvaranja.
Drugi dan, 3. listopada, predviđeno je ponovo upoznavanje s turističkom ponudom Slavonskog Broda, zatim Požege i Kutjeva te Parka prirode Papuk i Park šume Jankovac. Nakon toga slijedi program u Osijeku i Vinkovcima, gdje će biti dodijeljen i prvi krug godišnjih turističkih nagrada.
Trećeg dana DHT-a, u petak 4. listopada, sve će se održavati u Osijeku, uključujući i Hrvatski turistički forum HGK-a te tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade, a navečer će biti dodijeljene i glavne turističke nagrade za 2019. pojedincima, destinacijama, tvrtkama i drugima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.