Hrvatski radio

Radio Osijek

Dani Julija Knifera od 22. do 26. travnja

20.04.2017.

13:39

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dane Julija Knifera i ove godine radi Umjetnička akademija u suradnji s Građevinskim fakultetom, a u program se aktivno uključio Studentski zbor, rekla je dekanica Umjetničke akademije Helena Sablić – Tomić te dodala da je početak 22. travnja utrkom u povodu rođendana Julija Knifera.

Nositelj ovogodišnjih Danâ je Odsjek za primijenjenu umjetnost, a program su osmislile voditeljica Odsjeka doc. Zdenka Lacina i asistentica Barbara Balen.Cjelokupni će program biti ispunjen radionicama, predavanjima, projekcijom filmova i sportskim događanjima.
Knifer nam je samo povod da vidimo što je ostavio u svom jednostavnom meandru i da na taj način razvijamo svijest umjetnosti i prostora grada Osijeka da je on ipak ovdje rođen, naglasila je dekanica Sablić – Tomić te istaknula da su se uspjeli izboriti da ulica u Osijeku nosi ime Julija Knifera.
Dekanica Helena Sablić – Tomić dodaje da pokušavaju da nekoliko pješačkih prijelaza bude u obliku meandra, a sljedeća inicijativa će biti da senzibiliziraju prostor grada Osijeka i Ministarstva kulture da se obnovi pročelje Kniferove rodne kuće u Vukovarskoj ulici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.